Modificació d'una LNB marca SINGLE

 

El següent treball s'ha efectuat amb una LNB marca SINGLE, com la de la figura n 1. La modificació és original d'un col·lega EA3 pioner de l'ATV que em permet publicar aquest treball.

 

Aquesta LNB cobreix d'origen de 10,7-11,7 GHz amb l'oscil·lador Low i de 11,7-12,75 GHz amb l'oscil·lador High.

La idea és baixar la freqüència de l'oscil·lador Low, perquè es pugui sintonitzar un senyal entre 10.400 i 10.500 MHz, en el receptor sobre els seus 1.200 MHz de dial.

Així que si volem sintonitzar al nostre receptor la freqüència del Repetidor de 10.420 MHz, necessitem baixar la freqüència de l'oscil·lador Low a 9.200 MHz + -, per tenir un senyal de FI al voltant de 1.220 MHz sobre el receptor.

 

 LNB Single 1

LNB Single 2

 

LNB Single 3

 

LNB Single 4

A la figura 4 es poden veure els detalls de la tapa del blindatge, amb les cavitats del DRO i el Filtre ocupades amb una peça de Porexpan a la part superior. A la cavitat del DRO gran (Low) es col·loca també una peça de ceràmica, procedent dels condensadors ceràmics trapeizodales de 1pF, en què prèviament s'han netejat de les parts metàl·liques amb un paper de vidre molt fina. A la cavitat del filtre es col·loca una plaqueta de poliestirè.

Per l'ajust necessitem un receptor analògic de Sat antic (o un analitzador d'espectre connectat a la FI de l'LNB, amb separador de tensió per poder al mateix temps alimentar la LNB i injectar el senyal a l'analitzador).

Amb un generador de 10.420 MHz de pocs mili watts ia una distància mínima d'uns 50 cm, enfocat a la trompeta del LNB i amb la mateixa polarització lineal (Horitzontal o Vertical) es podrà ajustar amb cura, l'oscil·lador Low del DRO mitjançant el cargol, fins a aconseguir la sintonia en el receptor entre 1000 i 1400 MHz, segons la LNB.

 

En cas de problemes es pot consultar als col·legues del Grup d'ATV EA3 més experimentats en el tema.

Les microones i l'ATV, requereixen certes habilitats per fabricar o manipular els elements necessaris que componen els equips. D'aquesta manera obliga a participar, experimentar i aprendre un mateix. En aquest camí nodrirse també de l'experiència dels pioners
Sort.


Benjamí, ea3xu